Een woonkamer industrieel inrichten.

Een woonkamer industrieel inrichten.
vrijdag 28 februari 2020Een industrieel interieur; je ziet het tegenwoordig steeds meer. Maar wat houdt het nou precies in en wat zijn de kenmerken ervan? De basis van een industrieel interieur is eigenlijk heel neutraal. Het zijn vaak hele rustige basistinten zoals, zwart, wit, grijs, groen en bruin. Er wordt in deze stijl veel gebruik gemaakt van robuuste, ruwe materialen. Zo zijn beton, leer en staal bijna onmisbare materialen in een industrieel interieur. Deze interieurstijl wordt ook vaak omschreven als stoer en robuust.

4 tips om je woonkamer industrieel in te richten.
Een mooie hoge loft; de perfecte plek voor een industrieel interieur. Maar niet getreurd; de industriële stijl kun je in ieder interieur toepassen. Kies je voor een subtiele industriële touch of ga je all the way? Wij geven je een aantal tips om je woonkamer industrieel in te richten.

Tip 1: Combineer verschillende robuuste, ruwe materialen met elkaar. Denk hierbij aan materialen als beton, (oud)hout, leer, metaal en (bak)steen. Samen vormt het een mooie industriële combinatie. Het hoeft allemaal niet netjes afgewerkt te zijn. Hoe ruwer de materialen hoe beter.

Tip 2: Maak gebruik van eyecatchers en grote gebaren. Dit kan zijn in de vorm van een gave hanglamp boven de eettafel, tot een wand waarbij je voor een mooie ruwe wandafwerking kiest. Bij de industriële stijl geldt Less is More. Dat wil zeggen dat het niet nodig is om je hele woonkamer vol te zetten met losse accessoires. De pure kleuren en materialen spreken al voor zich. Kies voor een grote meubelstukken om de ruimte te vullen.

Tip 3: Niet bang zijn om verschillende type meubels met elkaar te combineren. Zo kunnen twee of drie verschillende type eetkamerstoelen prima gecombineerd worden. Wanneer je op zoek gaat naar tweedehands vintage meubels, zijn het vaak maar enkele stukken die je vindt. Geen probleem dus!

Tip 4: Vervang traditionele deuren door stalen (schuif)deuren. Deze zijn tegenwoordig erg gewild. Het geeft niet alleen een industriële look, maar het is ook nog eens erg ruimtelijk en levert extra lichtinval op. Dit soort deuren kunnen in alle soorten en maten geproduceerd worden. Heb je interesse in stalen deuren? Vraag dan eens naar de mogelijkheden. Ik wil graag in contact komen.

Hoe zorg je ervoor dat een industriële woonkamer niet kil wordt?
De basistinten in een industrieel interieur zijn vaak erg koel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beton- of gietvloer. Deze ogen zonder enige aankleding erg kaal en kil. Kies daarom voor een mooi vloerkleed, om zo warmte in je interieur in te brengen. Ook raambekleding zoals gordijnen zorgen ervoor dat het interieur warm en sfeervol aanvoelt.

De industriële stijl combineren met andere stijlen.
Vind je een complete woonkamer ingericht met een industriële stijl iets te veel van het goede? Ben je meer op zoek naar een subtiele industriële look? Je kunt de industriële stijl natuurlijk ook combineren met een andere interieurstijl zoals hotel chique. Door wat zachte materialen zoals bijvoorbeeld velours toe te voegen, krijg je al een hele andere sfeer. Kies qua kleuren van voor warme, natuurlijke kleuren. Zo heb je een industriële basis met warme, chique elementen.

Voorbeelden van interieurs met een subtiele industriële touch.
Bekijk hier één van onze projecten waarbij we een interieur een industriële touch hebben gegeven.  

Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over het feit dat een industrieel interieur ook in jouw woning mogelijk is? Wil jij jouw interieur een industriële touch geven en wens je daarbij hulp? Neem dan gerust contact met ons op.