5 redenen waarom je kiest voor interieuradvies van een interieurontwerper.

5 redenen waarom je kiest voor interieuradvies van een interieurontwerper.
woensdag 13 november 2019Zelf je interieur inrichten of kies je er toch voor om een interieurontwerper in te huren? Het inrichten van een woning is niet altijd even gemakkelijk en vaak komt er veel bij kijken. Het is niet voor iedereen weggelegd om een interieur in te richten. “Ieder z’n eigen vak” zeggen ze dan! Een interieurontwerper inhuren heeft vele voordelen! In deze blog geef ik je 5 redenen waarom je juist een interieurontwerper in zou moet huren.


1. Het maken van juiste combinaties.

De meeste mensen weten wat ze mooi vinden. Dat is natuurlijk heel goed, maar het kent wel valkuilen. Meestal zijn het namelijk heel veel dingen die je dan mooi vindt. Vaak zijn het dan ook nog hele diverse dingen. Als je alles wat je mooi vindt bij elkaar in een ruimte zet, oogt het druk en onrustig. De kunst is daarom om keuzes te maken en de juiste dingen met elkaar te combineren. Hierdoor ontstaat er een eenheid in het interieur. Hier kan ik je als interieurontwerper heel goed bij helpen. Samen zetten we jouw wensen om in een sfeervol, samenhangend geheel.


2. Tijd besparen.
Door de inrichting van jouw woning uit te besteden, bespaar je veel tijd. Tegenwoordig zijn er talloze woonwinkels met uitgebreide collecties. Uren door dit soort winkels slenteren en dan alsnog moe thuiskomen zonder een stap verder te zijn gekomen. Het kost dan niet alleen tijd, maar ook energie. Vaak leidt dit ook tot weinig zin om nog door te zetten. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de tijd die je kwijt bent aan het zoeken van de juiste partijen voor het realiseren van jouw interieurideeën. Ik als interieurontwerper selecteer voor jou de juiste woonwinkels en leveranciers die naadloos aansluiten op jouw wensen en eisen. Samen bezoeken we de woonwinkels en/of bedrijven waar we gericht te werk gaan. Je bespaart veel tijd, je kunt gewoon verder met je dagelijkse bezigheden en het is ook nog eens gezellig!


3. Miskopen voorkomen.
Miskopen kosten vaak meer geld dan het inhuren van een interieurontwerper. Ik geef je een aantal voorbeelden waardoor een miskoop kan ontstaan:
Een miskoop ontstaat door:
- Gebrek aan kennis, of slecht geïnformeerd worden door een verkoper.
- Alles mooi vinden, maar niet weten wat bij elkaar past.
- Net niet de juiste kleur, grootte of materiaal.
- Haast, omdat je zelf eigenlijk geen tijd hebt om iets uit te zoeken.

Omdat je niet goed weet hoe je iets met elkaar moet combineren, verzamel je al snel dingen die niet bij elkaar passen. Hierdoor creëer je een rommelig, onsamenhangend beeld. Dit wordt vaak weer opgelost door spullen langzaamaan weg te stoppen in kasten of zelfs op zolder weg te zetten. Naar al deze spullen wordt nauwelijks meer omgekeken. Zonde van de uitgaves dus! Daarnaast levert het ook die vervelende baalmomenten op, omdat je weet dat het zonde is van je energie en het geld. Kies er daarom voor om een interieurontwerper in te huren zodat je voor hetzelfde geld wel een mooi interieur hebt en spullen waar je écht blij mee bent.


4. Eindresultaat in beeld.
“Hoe komt het er dan uit te zien?” “Ik kan me niet zo goed inbeelden hoe het dan gaat worden.” “Zou dat wel mooi zijn in ons interieur?” “Ik heb een mooie bank, een kast en een eettafel gezien, maar ik heb geen idee hoe het er samen uit zal gaan zien in mijn interieur.” Allemaal vragen en gedachtes die in je opkomen wanneer je zelf aan de slag gaat met de inrichting van jouw interieur. Veel mensen vinden het lastig om zich voor te stellen hoe een ontwerp of idee in praktijk uit zal pakken. Daarom krijgen mijn klanten bij hun interieurontwerp fotorealistische 3D beelden. Zo zet ik de klant letterlijk in hun nieuwe interieur. Deze beelden maken het voor de klant gemakkelijker om keuzes te maken op het gebied van meubels, verlichting, kleuren, materialen etc.. Daarnaast voorkomt het dat je iets aanschaft wat eigenlijk toch niet zo goed in het interieur past.


5. Fijne plek.
Je huis moet een plek zijn waar je je kunt ontspannen en waar je je fijn voelt. Dat lukt niet wanneer je je steeds weer stoort aan bepaalde pijnpunten in jouw interieur. Van iets dat al een tijd kapot is tot een miskoop die je een aantal jaar terug hebt gedaan. Zorg dat deze vervelende dingen verdwijnen of opgelost worden.
Daarnaast moet het een persoonlijke plek zijn die helemaal bij jou past. Daarom vind ik het belangrijk dat ik mijn klanten goed leer kennen zodat ik precies weet wat aansluit bij de klant zelf. Dit is anders dan wanneer je zelf naar een winkel gaat. Hier krijg je namelijk advies van een verkoper(ster) die jou niet kent. Wil je advies van iemand die weet wat bij jouw wensen en eisen past? Kies dan voor een interieurontwerper die het gehele traject aan jouw zijde staat.


Heb ik je na het lezen van deze blog overtuigd van de waarde en vele voordelen van een interieurontwerper? Neem dan contact op met Rebecca van Lier Interieurontwerp. Ik vertel je graag meer over deze voordelen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.